dilluns, 3 de maig del 2010

Benvinguts i benvingudes biblioteques.cat


Sant Jordi és una data excel·lent per estrenar un nou canal on parlar de biblioteques i de llibres, però sobretot de biblioteques.cat. Amb aquest bloc volem anar apropant la realitat de les biblioteques catalanes a totes les persones interessades en aquests equipaments i, especialment, als usuaris que des de la xarxa Internet ens visiten.

biblioteques.cat, doncs, segueix la mateixa petja que els canals que estem impulsant des de fa temps a Facebook, Twitter i Youtube i que compten ja amb un bon nombre de seguidors.

Les biblioteques, totes, viuen un moment dolç. El seu èxit és incontestable com quedava demostrat a la darrera roda de premsa del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació on es va informar dels resultats de 2009 del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. En els darrers anys s’ha inaugurat una biblioteca pública cada 18 dies i es van rebre més de 23 milions de visitants durant el darrer any.

En aquest bloc hi anireu trobant experiències, opinions o reflexions relacionades amb l’àmbit bibliotecari català, però, sense oblidar la necessària mirada per sobre del mur per veure què s’està fent fora. La xarxa ens permet precisament això, veure què es fa i explicar el què estem fent.

Comptarem amb entrades al bloc realitzades per professionals destacats del nostre àmbit o d’àmbits propers, reflexions al voltant de les qüestions que ens preocupen (la situació econòmica, la tecnologia, el futur, etc.) i sobretot, esperem comptar també amb la vostra confiança i participació per anar fent gran aquest nou llibre (electrònic?).

Avui, però, és Sant Jordi i per celebrar-ho, la Subdirecció General de Biblioteques ha editat per tercer any consecutiu un llibre electrònic. Com ja és tradició, es tracta d’un relat curt de temàtica relacionada amb les biblioteques i que s’encarrega al darrer guanyador dels Premis Nacionals de Literatura.

Aquest any l’autor del relat és Jaume Pòrtulas (Barcelona, 1949), Premi nacional de Literatura 2009, que ens presenta La mort i el bibliotecari on es narren els darrers moments de la vida atzarosa de Demetri, grec d’Atenes, que va ajudar a bastir la biblioteca d’Alexandria al rei Ptolomeu.

La novetat d’aquest any és que també trobareu una versió en format epub que us podeu descarregar i llegir mitjançant el vostre lector de llibres electrònics o directament des de l’ordinador.

Recordeu també que al web de la Generalitat de Catalunya trobareu informació sobre la diada de Sant Jordi i les diferents activitats que s’hi realitzen.

Bona lectura del conte i bona diada de Sant Jordi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada